Project
H-park Hilversum

Meedenken over een creatieve invulling van de sanitaire ruimtes.
Opdrachtgever: IVY Group
Aannemer: ZZDP Architecten, K. Dekker en Landmark Vastgoed

De omgeving

Creativiteit mogen inbrengen is altijd tof, maar helemaal wanneer de locatie zich er perfect voor leent. Toen onze partner K. Dekker bouw & infra het H-Park gebouw ging slopen en de platen van de gevel werden verwijderd, bleek dat er een prachtige oude gevel overbleef met een industriële look. Daar worden we blij van!

 

Thuishaven voor verschillende organisaties

Het H-Park heeft lang gefungeerd als thuishaven voor verschillende organisaties in de mediawereld. Denk aan de NOS, de Hogeschool van de Kunsten en het Omroepmuseum. Een omgeving die creativiteit stimuleert dus! Onze opdrachtgever en samenwerkingspartners hebben er alles aan gedaan om er op creatieve wijze écht iets moois van te maken. De vraag die wij kregen, was hier ook op gericht: Willen jullie meedenken over een creatieve invulling van de sanitaire ruimtes?

Het project

Hier zeggen we natuurlijk geen nee tegen! Omdat het ging om een oud gebouw, is een goede voorbereiding cruciaal: kunnen we door de gevel heen? Is er voldoende hoogte? En voldoende ruimte tussen de kolommen? Hoe zijn de plafondstructuren? Vanuit deze voorbereiding, konden we zo creatief mogelijk te werk gaan!

 

Adviesgesprek aanvragen

Belangrijk uitgangspunt

Een belangrijk uitgangspunt was dat er geen opstap moest komen vanuit de woonruimte naar de sanitaire ruimtes. Om dit te verwezenlijken, heeft de aannemer alle vloeren ‘uitgespaard’ zodat de gehele ruimte gelijkvloers werd. Een mooie eerste stap om eenheid te creëren. Eenheid die we hebben doorgevoerd in het ontwerp en de uiteindelijke ruimtes: ze sluiten aan bij de rest van het gebouw.

Adres

Kaatsbaan 10
4209 AD Schelluinen
Nederland
Tel. 0031 (0)183- 64 05 21
Mail: info@portisa.eu

Op de hoogte blijven?

    @ 2022 Portisa - Privacy VerklaringAlgemene voorwaarden
    crossmenu