Logo Portisa

Project
Huys van Portugael Antwerpen

Een oude brandweerkazerne omzetten in een studentencomplex
Opdrachtgever: Vercity
Aannemer: Taxandria en Architectenlab

De omgeving 

Een oude brandweerkazerne omzetten in een studentencomplex: hoe moeilijk kan het zijn!? Toen we op onderzoek uit gingen, bleek dat het gebouw een monumentale gevel had. Dit betekende dat we op sommige plekken de badkamers niet naar binnen konden krijgen. Een probleem? Nee. Een uitdaging? Dat zeker, maar die gaan we niet uit de weg.

Sterker nog, dit was een mooie kans om van de spreekwoordelijke nood een deugd te maken. We hebben besloten sommige badkamers ‘op hun kant’ naar binnen te brengen (zie foto) en andere badkamers hebben we in delen vervoerd. We wisten dat onze constructies sterk waren, maar of ze dit zonder kleerscheuren zouden overleven, hadden we nog nooit kunnen testen.

 

Het project

Het project
Wat bleek? Onze badkamers kunnen op hun kant vervoerd worden zonder dat er ook maar iets beschadigt of verandert. Zo heeft deze uitdaging ervoor gezorgd dat we nóg meer vertrouwen hebben gekregen in onze constructies.

Liep alles dan op rolletjes? Op zich wel, maar we moesten wel flexibel zijn. Het gebouw lag voor een trambaan in hartje Antwerpen. Hierdoor moesten we goed timen met vervoeren: tussen het drukke verkeer en de rijdende trams heen, brachten we de badkamers met onze heftruck van A naar B. Het leek soms net een videogame, maar uiteindelijk is alles gelukt en kunnen de studenten genieten van een praktische en passende badkamer!

 

Behind the scenes

Note: In 2013 waren we nog niet zo scherp om foto’s van het eindresultaat te maken, maar we gaan binnenkort zeker nog eens terug. En eigenlijk is het ook best eens leuk om behind the scenes foto’s te zien toch? Naast de gekantelde badkamer en de levensgevaarlijke oversteek, hebben we ook nog kort vast gestaan in de lift. Ook deze foto willen we jullie niet onthouden.

Adviesgesprek aanvragen

Ook een project voor Portisa?

Portisa bouwt prefab badkamers voor de woning- en utiliteitsbouw in Nederland en daarbuiten. Wij ontwikkelen prachtige prefab badkamers op maat. Onze opdrachtgevers hebben, samen met de architect, de volledige vrijheid de badkamers naar eigen smaak in te richten.

Kom vrijblijvend in contact met Portisa. Samen bespreken we de mogelijkheden.

Adres

Kaatsbaan 10
4209 AD Schelluinen
Nederland
Tel. 0031 (0)183- 64 05 21
Mail: info@portisa.eu

Op de hoogte blijven?

    @ 2024 Portisa - Privacy VerklaringAlgemene voorwaarden
    crossmenu