Project
Zorgcomplex Zutphen

Badkamers voor de zorg, vragen een net wat andere benadering
Opdrachtgever: Wesselink
Aannemer:

De uitdaging

Acht weken. Dat zijn 56 dagen. Ruim duizend uur. Zo snel moesten de eerste 6 badkamers staan voor Zorgcomplex Zutphen. Behoorlijke badkamers uiteraard, want dat is nodig voor de zorg. We hebben gekeken naar wat we beschikbaar hadden aan materiaal en op basis hiervan een ontwerp gemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat we een voor de zorg begrippen gewaagde keuze hebben gemaakt met de wandkleur. In plaats van het standaard klinische wit, hebben we een houtkleurige wand geproduceerd. Onorthodox, maar het werd enorm positief ontvangen! Toen de eerste 6 badkamers stonden, konden we even ademhalen en de rest produceren. Heerlijk toch, op tempo werken!

 

De Zorg

Badkamers voor de zorg, vragen een net wat andere benadering. Zo is het enorm belangrijk dat de badkamers volledig ‘legionella proof’ zijn. De aansluitvolgorde is hierbij cruciaal. Daarnaast dienen te badkamers te beschikken over zogenaamde MIVA voorzieningen. Denk hierbij aan beugels bij het toilet en aangepast sanitair. Doordat de badkamers door mindervaliden worden gebruikt, krijgt de wand veel meer belasting. Om de wand hiervoor sterk genoeg te maken, voegen we extra elementen toe zodat we de constructie verzwaren.

 

 

Veilig en comfortabel

Ja, werken voor de zorg kent veel uitdagingen. Maar wat is het dankbaar werk! We zijn er enorm trots op dat onze badkamers zo’n mooie functie hebben en mindervaliden er veilig en comfortabel in kunnen functioneren.

Adviesgesprek aanvragen

Ook een project voor Portisa?

Portisa bouwt prefab badkamers voor de woning- en utiliteitsbouw in Nederland en daarbuiten. Wij ontwikkelen prachtige prefab badkamers op maat. Onze opdrachtgevers hebben, samen met de architect, de volledige vrijheid de badkamers naar eigen smaak in te richten.

Kom vrijblijvend in contact met Portisa. Samen bespreken we de mogelijkheden.

Adres

Kaatsbaan 10
4209 AD Schelluinen
Nederland
Tel. 0031 (0)183- 64 05 21
Mail: info@portisa.eu

Op de hoogte blijven?

    @ 2022 Portisa - Privacy VerklaringAlgemene voorwaarden
    crossmenu